0342 000 00 00 info@mehmetalierusluvakfi.com

Hacı Mehmet Ali ERUSLU

Vakfın isim sahibi Mehmet Ali Eruslu, 1920 yılında Gaziantep’in Dıştaki Mahallesi, Tabakhane semtinde doğmuş. İlköğretimden sonra ticarete atılmış ve ayakkabı sektörüne girdikten sonra çıraklıktan, ustalığa kadar ilerlemiş ve bu sektörde ayakkabı üretimini fabrikasyon dönemini getirerek sanayi atılımı yapmıştır. 6 erkek çocuğu olan Mehmet Ali Eruslu, çocuklarıyla beraber sanayinin birçok alanında üretim yapmıştır.

Mehmet Ali Bey, çok mütevazi olup her zaman doğruluk ve dürüstlük ilkesini savunmuştur. Hayatın bütün zorluklarına karşı tek başına göğüs germiştir. İslami hassasiyete olan bir kişiliğe sahip inanç esaslarından taviz vermemiştir. 28 Temmuz 1993 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştur.

• Osmangazi Mh. 56055. Sk 27560 Şehitkamil/Gaziantep

• info@mehmetalierusluvakfi.com