0342 000 00 00 info@mehmetalierusluvakfi.com

Eruslu Camii Hizmete Açıldı

07/08/2015

Mehmet Ali Eruslu Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı kalıcı eserlere imza atıyor Mehmet Ali Eruslu Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı'nın Gaziantep'e kazandırdığı son eser olan Eruslu Camii, Miraç Kandili'nin de idrak edildiği 15 Mayıs 2015 tarihinde yapılan törenle hizmete açıldı. Osmangazi Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde yaptırılan cami açılışına Vali Ali Yerlikaya, Milletvekilleri Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, meslek odalarının başkanları, Eruslu ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. “HOŞ BİR SEDA BIRAKIRSAK NE MUTLU” Camii inşa ettiren Mehmet Ali Eruslu Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Eruslu açılışta yaptığı konuşmada, “İnsanlar fanidir, ömür gelip geçiyor. Ardımızda bir hoş seda bırakabilirsek ne mutlu. İnşallah bu memleket için çok hayırlı işler yaparız. Ben bu ülkede camilerimizin depo olduğu yasaklı günleri hatırlıyorum. Şimdi Allah’a şükür bu tür hayırları yapabiliyoruz. Bu açılışları şan şöhret için yapmıyoruz. Bu memlekette çok cami yaptıracak arkadaşlar var. Allah bu mübarek gecemizi, peygamberimizin Allah’ın huzuruna çıkardığı günlerin Müslümanların uyanışına vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu işleri yaparken de ailemiz bize destek oldu, ailemizden Allah razı olsun. Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu. İl Müftüsü Ahmet Çelik de yaptığı konuşmada, camilerin, şehrin kalbi yapmak için diyanetin harekete geçtiğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise camilerin önemine değinerek, “Eruslu Başkanım'ın nezdinde bütün hayırseverleri şehrim ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Birliğin dirliğin en büyük göstergesidir bu eserler, bir ibadethaneden daha çok kardeşliğin, birliğin, ilmin mekanıdır. Sosyal yardım anlayışıyla çevresini aydınlatan bir kandildir. Hazreti Mevlana’nın söylediği gibi barış kalpte başlıyor. Zenginiyle fakiriyle eşit duran bir duruş var, aynı safta yan yana duran bir anlayış var. Bu ilahi mesajdan dersimizi almamız gerekiyor. Allahtan korkan zekatını veren müminlerin bu topraklar için en büyük sigorta olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu. Camii çok beğendiğini söyleyen Milletvekili Şamil Tayyar ise konuşmasında, “Cami muhteşem olmuş, kendimi tarihin tozlu yaprakları içinde gördüm. Bir dönem camilerimiz ezansızdı, yeri geldi bazı camiler ahır olarak kullanıldı. Şükürler olsun aradan yıllar geçti artık ezanların özgürce okunduğu günlerdeyiz. Başörtülü hanımların kamuda temsil edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Ökkeş Abi, sen bize mutluluğun resmini çizdin. Allah senden razı olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi. Vali Ali Yerlikaya ise Gaziantep’in okul ve cami konusunda çok hassas bir şehir olduğunu ve bu konuda elini taşın altına koymaktan kaçınmadığını söyleyerek, “Özel bir günde bizlere böyle güzel bir cami yaptıran Eruslu ailesine teşekkür ediyorum. Bu hafta iki caminin temel atması yapıldı, sabah iki okul ve aile sosyal merkezi ile ilgili protokol imzaladık. 403 derslikli okulun yapımı devam ediyor. Şehrimizle ne kadar gurur duysak azdır. Kimse malını toprağı altına götürmüyor. Allah rızası için yapılan eserler bizimle beraber gidecek ve amel defteri hiçbir zaman kapatılmayacak” dedi.